Schade en de autoverzekering

Een autoverzekering sluit je af zodat je gedekt bent wanneer zich schade voordoet. Daarnaast is een WA-autoverzekering natuurlijk ook verplicht in Nederland. Als je inderdaad te maken krijgt met een schade dan is dat niet leuk. Maar het is wel zo fijn als je weet wat je moet doen. Als klant van Verzekeringen-Online kun je via deze pagina je schade melden. Maar daarnaast geven we je meer informatie over de autoverzekering en schades.  Heb je een schade en heb je vragen? Grote kans dat je hier het antwoord vindt.

Schade bij storm

In Nederland kan het flink stormen. Wanneer het stormt en je krijgt kosten aan je auto door stormschade, wat wordt er dan gedekt op je autoverzekering?

Diefstal auto

Als je auto gestolen wordt dan is dit enorm vervelend. Afhankelijk van je dekking kun je (een deel) van de kosten voor de aanschaf van een gelijkwaardige of zelfs nieuwe auto vergoed krijgen. Lees meer over de dekkingen van de autoverzekering en bij welke dekking diefstal vergoed wordt.

Schadevrije jaren

Wanneer je schade rijdt met je auto en je dient een claim in bij je autoverzekering dan heeft dit invloed op je schadevrije jaren. Sinds 1 januari 2016 is er meer eenduidigheid gekomen in het beleid rondom schadevrije jaren. Lees hoe het precies zit met schadevrije jaren.

Auto-ongeval

Wanneer je binnen Nederland een auto-ongeval hebt gehad en je hebt beiden slechts blikschade, zoek dan een rustige plek op om de schade te regelen. Je kunt gebruik maken van de app Mobiel Schade Melden om je schade snel te regelen.

Schade aan bagage in je auto

Veel mensen pakken tijdens zomer- of wintersportvakanties hun auto in met flink wat bagage. Met een volgeladen vakantie ondernemen ze de reis naar hun vakantiebestemming. Zo kunnen we optimaal van de vakantie genieten. Maar wat als bij een ongeval de bagage in de auto beschadigd raakt, of wellicht gestolen? Is de bagage verzekerd in zo’n geval?

Winterbanden

Bij winters weer is er meer kans op schade. Slecht zicht, gladheid, het zijn zaken die meer voorkomen en voor ongevallen kunnen zorgen. Met winterbanden heeft je auto meer grip op de weg met winters weer. Zijn winterbanden verplicht voor de autoverzekering? Als je schade hebt  bij winters weer en je reed zonder winterbanden, is dat een probleem? In Nederland niet. Winterbanden zijn in Nederland niet verplicht, het rijden zonder heeft bij schade dan ook geen consequenties voor je autoverzekering. Maar, rijden met winterbaden is wel veiliger bij winters weer.