Aanvullende autoverzekeringen

Ga je online je autoverzekering afsluiten? Dan kun je ook aanvullende verzekeringen afsluiten. Aanvullende verzekeringen zorgen dat jij als automobilist in nog meer situaties verzekerd neemt. Je kunt aanvullende inzittendenverzekeringen afsluiten. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen de ongevallen-inzittendenverzekering en de schade-inzittendenverzekering. Daarnaast kun je ook een rechtsbijstandsverzekering bij je autoverzekering afsluiten. Tot slot heb je ook nog de keuze om een no-claimbeschermer te nemen. Hierbij betaal je extra premie om in geval van schade geen no-claimkorting te verliezen.

Aanvullende Inzittendenverzekeringen

Met een aanvullende inzittendenverzekering kun je je passagiers en jezelf extra verzekeren. Meestal wordt er verschil gemaakt tussen de schadeverzekering voor inzittenden en de ongevallen-inzittendenverzekering. Wees je er bij het afsluiten van deze verzekeringen wel van bewust dat passagiers vrijwel altijd de bestuurder aansprakelijk kunnen stellen waardoor de schade geclaimd kan worden op de WA-verzekering. De WA-autoverzekering is verplicht in Nederland en iedere bestuurder moet di verzekering dus hebben.

Schadeverzekering inzittenden

De schadeverzekering inzittenden verzekerd de bestuurder verzekerd tegen letselschade en schade aan bagage of kleding. Ongeacht of je schuldig bent of niet, het bedrag dat de verzekeraar uitkeert is gelijk aan de daadwerkelijke schade die je hebt. Ook passagiers kunnen een vergoeding krijgen van deze dekking, maar zij zijn ook gedekt op de WA-verzekering van de bestuurder.

Ongevallen-inzittendenverzekering

De bestuurder en inzitten krijgen na een ongeval een vergoeding bij blijvende invaliditeit of overlijden. De verzekering keert bij letselschade een vast bedrag uit aan jou en je passagiers. Vaak is de schadeverzekering inzittenden gunstiger omdat meer schadegebeurtenissen gedekt zijn en je een hoger schadebedrag vergoed krijgt. Dit kun je nalezen in de polisvoorwaarden.

Aanvullende rechtsbijstandverzekering

Wanneer je een aanvullende rechtsbijstandverzekering afsluit bij je autoverzekering dan ben je vergoed tegen de kosten van rechtshulp bij een juridisch conflict. Het is mogelijk dat je al een losse rechtsbijstandverzekering hebt afgesloten. Sluit deze verzekering dan niet nogmaals af.

 

Weblog Autoverzekering

Schadevrije jaren weg na inleveren leaseauto?

Klopt het dat u geen schadevrije jaren heeft na het  inleveren van uw lease auto? Ja, feitelijk gezien wel helaas. Tenzij de leasemaatschappij is aangesloten bij Roy-data, dit is een centrale database die schadevrije jaren registreert op naam van de verzekeringnemer. Maar uit onderzoek van […]

Lees meer »

Economisch en Technisch Total Loss

U komt in de vervelende situatie dat uw auto flinke schade oploopt door een ongeluk. In het slechtste geval is uw auto total loss en wordt u geconfronteerd met de termen economisch en technisch total loss. Wanneer is een auto nu total loss en wat […]

Lees meer »

Voorkom een oververhitte motor tijdens uw zomervakantie

Het is weer tijd voor de zomervakantie, en dus gaan veel mensen met hun auto op avontuur. Tijdens de lange vakantieritten in het warme zomerweer wil het nog wel eens gebeuren dat u geconfronteerd wordt met een oververhitte motor. Dit kan voor uw auto zeer […]

Lees meer »