Aanvullende autoverzekeringen

Ga je online je autoverzekering afsluiten? Dan kun je ook aanvullende verzekeringen afsluiten. Aanvullende verzekeringen zorgen dat jij als automobilist in nog meer situaties verzekerd neemt. Je kunt aanvullende inzittendenverzekeringen afsluiten. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen de ongevallen-inzittendenverzekering en de schade-inzittendenverzekering. Daarnaast kun je ook een rechtsbijstandsverzekering bij je autoverzekering afsluiten. Tot slot heb je ook nog de keuze om een no-claimbeschermer te nemen. Hierbij betaal je extra premie om in geval van schade geen no-claimkorting te verliezen.

Aanvullende Inzittendenverzekeringen

Met een aanvullende inzittendenverzekering kun je je passagiers en jezelf extra verzekeren. Meestal wordt er verschil gemaakt tussen de schadeverzekering voor inzittenden en de ongevallen-inzittendenverzekering. Wees je er bij het afsluiten van deze verzekeringen wel van bewust dat passagiers vrijwel altijd de bestuurder aansprakelijk kunnen stellen waardoor de schade geclaimd kan worden op de WA-verzekering. De WA-autoverzekering is verplicht in Nederland en iedere bestuurder moet di verzekering dus hebben.

Schadeverzekering inzittenden

De schadeverzekering inzittenden verzekerd de bestuurder verzekerd tegen letselschade en schade aan bagage of kleding. Ongeacht of je schuldig bent of niet, het bedrag dat de verzekeraar uitkeert is gelijk aan de daadwerkelijke schade die je hebt. Ook passagiers kunnen een vergoeding krijgen van deze dekking, maar zij zijn ook gedekt op de WA-verzekering van de bestuurder.

Ongevallen-inzittendenverzekering

De bestuurder en inzitten krijgen na een ongeval een vergoeding bij blijvende invaliditeit of overlijden. De verzekering keert bij letselschade een vast bedrag uit aan jou en je passagiers. Vaak is de schadeverzekering inzittenden gunstiger omdat meer schadegebeurtenissen gedekt zijn en je een hoger schadebedrag vergoed krijgt. Dit kun je nalezen in de polisvoorwaarden.

Aanvullende rechtsbijstandverzekering

Wanneer je een aanvullende rechtsbijstandverzekering afsluit bij je autoverzekering dan ben je vergoed tegen de kosten van rechtshulp bij een juridisch conflict. Het is mogelijk dat je al een losse rechtsbijstandverzekering hebt afgesloten. Sluit deze verzekering dan niet nogmaals af.

 

Weblog Autoverzekering

Barst in uw voorruit? Check uw verzekering bij ruitschade

We zitten in de zomermaanden en dat betekent het dat het weer hoogseizoen is voor ruitschade. Rondt deze maanden komt ruitschade meer voor dan de rest van het jaar blijkt uit onderzoek van o.a. Carglass en Autotaalglas. Dit doordat veel Nederlanders met de auto op […]

Lees meer »

Auto uitlenen, hoe zit het met uw autoverzekering?

Iedereen die een auto heeft leent deze wel eens uit aan een familielid of een kennis. Natuurlijk is dit geen probleem, echter dient u wel met een aantal feiten rekening te houden. Want hoe dit het met uw autoverzekering als een andere bestuurder uw auto […]

Lees meer »

Autorijden na een operatie of met medicijnen

Heeft u een operatie ondergaan of begint u met medicijnen? Dan vraagt u zich misschien af of het nog verantwoord is om in uw auto te rijden. Het is heel belangrijk dat u hier zelf eerst bij stilstaat en deze afweging maakt voordat u gaat […]

Lees meer »