Online de goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering

  • Een aansprakelijkheidsverzekering is erg belangrijk. Als jij schade veroorzaakt kan je hier een hoge schuld aan over houden. Niet met een aansprakelijkheidsverzekering. Deze kan je online en goedkoop afsluiten via Verzekeringen-Online.

Aansprakelijkheidsverzekering online afsluiten – Goedkoop en snel

Aansprakelijkheidsverzekering

Het is goed mogelijk dat je een keer schade veroorzaakt bij een ander. Gelukkig kan je hiervoor een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. bij Verzekeringen-Online kan je op zoek naar de goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering. Je kan zelf online aansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken. Uiteraard moeten de polisvoorwaarden wel goed zijn. Dus komt het een keer voor dat je een vaas omstoot bij je schoonouders, of dat één van je kinderen met zijn voetbal schade veroorzaakt bij een voorbijganger, geen hoge kosten dankzij een aansprakelijkheidsverzekering.

Wij helpen je graag

Bel 0186-607268 »

Tussen 09:00 en 17:00 staan wij je graag te woord. Neem gerust contact op als je vragen hebt over een verzekering.

Stuur ons een e-mail »

Stuur ons een e-mail en onze medewerkers nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Voordelen

  • Premie aansprakelijkheidsverzekering binnen 1 minuut berekenen
  • Zoek de goedkoopste verzekering
  • Online afsluiten en direct verzekerd
  • Vragen? Telefonisch zijn wij goed bereikbaar

aansprakelijkheidsverzekering online afsluiten

[RICH_REVIEWS_SNIPPET category=”Aansprakelijkheidsverzekering”]

[RICH_REVIEWS_SHOW category=”Aansprakelijkheidsverzekering”]

Aansprakelijkheidsverzekering

Wanneer heeft u een aansprakelijkheidsverzekering nodig? Als u schade heeft veroorzaakt bij een ander. En niet alleen aan de spullen van anderen. Ook letselschade waar u verantwoordelijk voor bent, valt onder de aansprakelijkheidsverzekering.

Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Het afsluiten van een Aansprakelijkheidsverzekering is wettelijk verplicht voor bijvoorbeeld autobezitters en jagers. De kans dat zij met hun auto of geweer schade veroorzaken bij een ander is groter dan gemiddeld, de wettelijke verzekeringsplicht beschermt de slachtoffers daartegen.

Verzekeren aansprakelijkheid

Toch is het erg verstandig om ook voor andere situaties uw aansprakelijkheid te verzekeren. De schade die u veroorzaakt kán beperkt zijn, bijvoorbeeld doordat u een vaas bij een ander laat vallen. Daarbij denkt u misschien: dat kan ik ook wel zelf betalen.

Kostbare zaak

Aan de andere kant kán de schade ook enorm in de papieren lopen. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarin u op de fiets tegen een voetganger aanrijdt, die daarbij gewond raakt. Daar zitten medische kosten aan vast, maar er kunnen ook inkomensgevolgen zijn. Als u aansprakelijk bent, kunnen al deze kosten op u verhaald worden. Wees dus verstandig en sluit een aansprakelijkheidsverzekering af.

Aansprakelijk voor anderen

U bent bovendien niet alleen aansprakelijk voor wat u zelf heeft veroorzaakt. Ook uw kinderen en huisdieren kunnen iets doen dat voor schade zorgt. Omdat zij onder uw verantwoordelijkheid vallen, vallen ook deze schades onder uw aansprakelijkheid. Ook al heeft u zelf niets gedaan.

Ongeluk en pech zit in een klein hoekje, maar kan wel grote financiële gevolgen hebben. Een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) kost maar een paar euro per maand. Daarmee voorkomt u dat u door zo’n vervelend voorval misschien wel de rest van uw leven financieel achtervolgd wordt.

Gezinsaansprakelijkheidsverzekering

Als u met meerdere personen in een huis woont, sluit u een gezinsaansprakelijkheidsverzekering af. Dan zijn meteen alle personen die tot uw huishouden behoren op één polis verzekerd. Een aansprakelijkheidsverzekering voor een alleenstaande is goedkoper. Voor een alleenstaande is een gezinsaansprakelijkheidsverzekering niet nodig. Wél belangrijk om deze aan te passen als u gaat samenwonen!

Aansprakelijkheidsverzekeringen

Sommige dingen zijn niet verzekerd op de aansprakelijkheidsverzekering. Zoals uw eigen spullen. Hierbij kan schade misschien wel geclaimd worden op de inboedelverzekering. Ook spullen die van een ander zijn, maar waarvoor u de verantwoordelijkheid hebt genomen (het lijkt alsof het uw eigen spullen zijn), vallen niet onder de dekking. Dit noemen we ‘opzicht’.

Verder is er geen dekking als u schade met opzet heeft veroorzaakt. Dat is iets anders dan ‘eigen schuld’. Iets laten vallen kan uw eigen schuld zijn, maar zolang u het niet met opzet heeft neergegooid is er wel dekking.

Aansprakelijkheidsverzekering voor kinderen

Extra aandacht is nodig voor de dekking voor oudere kinderen. Zolang zij minderjarig zijn vallen ze altijd onder de gezinspolis . Hetzelfde geldt als ze meerderjarig zijn en nog bij hun ouders wonen. Of buitenshuis vanwege hun studie.

Ook de aansprakelijkheid voor schade die wordt veroorzaakt tijdens vrijwilligerswerk is een aandachtspunt. Als u onbetaald werk voor anderen doet, is het belangrijk om na te gaan in hoeverre u aansprakelijk bent, en of u daarvoor verzekerd bent.

Weblog Aansprakelijkheidsverzekering

Je kind en de aansprakelijkheidsverzekering wanneer je kind 18 jaar wordt

Veel gezinnen hebben een aansprakelijkheidsverzekering die geldig is voor iedereen binnen het gezin, dus ook de kinderen. De kinderen vallen onder deze verzekering als ze thuis wonen maar ook wanneer ze studeren en om deze reden op kamers wonen. Hier zit vaak wel een maximale […]

Lees meer »

Schade door huisdier: ben je verzekerd?

Veel mensen vinden huisdieren hartstikke leuk. Maar je hond, kat of een ander huisdier kan ook zorgen voor schade. Niet alleen bij jou, maar ook bij iemand anders. Als jouw huisdier schade veroorzaakt, wordt dit dan eigenlijk gedekt door je verzekering? Zo ja, welke verzekering […]

Lees meer »

Wie zijn er verzekerd op je aansprakelijkheidsverzekering?

Veel verzekeringen kun je voor jezelf afsluiten, maar er zijn ook een aantal verzekeringen waarbij het van belang is dat je je gezinssamenstelling doorgeeft. Eén van deze verzekeringen is de aansprakelijkheidsverzekering, we leggen je graag uit waarom het belangrijk is dat je gezinssamenstelling bekend is […]

Lees meer »